Burdur Haber
HV
28 MART Perşembe 20:26

Öğretmenler yeni neslin mimarlarıdır

24 Kasım Öğretmenler gününde görevine yeni başlayan öğretmenler, emekli öğretmenler ve eğitimcilerle bir araya gelen Başkan Ekrem Yüce, “Onlar yeni neslimizin mimarlarıdır. Bizleri yetiştiren, emek veren, gayret gösteren, sevgiyle çocuk kalplerimizi ısıtan sevgili öğretmenlerimizin günü kutlu olsun” diye konuştu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-11-2022 14:24   Güncelleme : 25-11-2022 14:24
Öğretmenler yeni neslin mimarlarıdır

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde göreve yeni atanan ve devam eden, emekli olmuş öğretmenler, SAMEK ile SGM’de görev yapan öğretmenler ve eğitimcilerle bir araya geldi. Buluşmada İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, ilçe milli eğitim müdürleri ve Büyükşehir bürokratları da yer aldı. Öğretmenlerle hasbihal eden Başkan Yüce, bu kutsal mesleği icra eden, ülkenin gelecek nesillerininin emanetçisi öğretmenlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Eğitimi imar ediyorlar
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, “Belediyeler sadece şehirleri imar etmezler eğitime verdikleri katkıyla eğitimi de imar ederler. Eğitim ile ilgili her konuda isteklerimizi kabul eden Başkanımız Ekrem Yüce’ye tüm eğitim camiası adına teşekkür ederim. Burada hem emektar hem de mesleğe yeni başlamış öğretmen meslektaşlarımız var. Onlara hayatları boyunca başarılar diliyorum. Günümüz kutlu olsun. Sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

Öğretmenler baş tacımız
Gaziantep’in Karkamış ilçesine düzenlenen hain terör saldırısında hayatını kaybeden genç öğretmen Ayşenur Alkan’ı rahmet ve minnetle anarak sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Bizler ilk emri oku olan, bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum düsturuyla hareket eden bir dinin mensuplarıyız. Dinimizde her fırsatta eğitime önem verilmesi gerektiği bildiriliyor. Bizim için bu denli önemli olan eğitimin başrolleri olan öğretmenlerimiz ise ayrı kıymetlidir. 

Gençlerimizin içindeki cevheri ortaya çıkaran, onlara hayal kurmaları için farklı pencereler açan öğretmenlerimiz bizim başımızın tacıdır. Onlar yeni neslimizin mimarlarıdır. Böylesine kutsi bir görevi kendilerine iş edinen ve gelecek nesillerimiz için, çocuklarımız için kendilerinden de bir parçalarını vererek canla başla çalışan, görevini layıkıyla yerine getiren tüm öğretmenlerimizi tebrik eder,  24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlarım” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR